What is the average rainfall in India?

01. What is the average rainfall in India?
Answer:- 125cm

02. Which state does the Southwest Monsoon enter first?
Ans:- In Kerala

03. When did the color broadcast start from Doordarshan?
Answer: – 1982

04. Which animal has been taken as a symbol by the World Wildlife Fund?
Ans:- Panda

05. What is the name of the largest computer network in the world?
Answer: – Internet

06. Who is the sender of the email?
Answer: – Ray. tomlinson

07. Who is the inventor of the World Wide Web (www)?
Ans:- Tim Werners Lee

08. What is the full form of HTTP?
Answer: – Hypertext Transfer Protocol

09. Deepika Kumari is linked to which sport?
Ans:- Archery

10. In how many languages ​​is its value written on the banknote in India?
Answer: – 17

11. When did the French Revolution take place?
Answer: – 1789 AD

12. Who launched the slogan “Workers of the world, unite”?
Ans:- Karl Marx

13. The slogan of Equality, Liberty and Fraternity is the product of which revolution?
Resp: – French State Revolution

14. Who is called the Asian Nobel Prize winner?
Ans:- Magsaysay Price

15. Which gas depletes the ozone layer the most?
Ans:- CFC (Chlorofluorocarbon)

16. CPU what is its full name?
Ans:- Central Processing Unit

17. How many planets are there in the solar system?
Answer:- 8

18. What eclipse occurs when the Moon comes between the Sun and the Earth?
Ans: – Solar Eclipse

19. What is the best form of water?
Answer:- Rainwater

20. What type of electricity is most produced in India?
Ans:- Thermal Electricity

Answer these questions now and win a reward of thousands of rupees

Where is the headquarters of the World Bank located?

It’s GK Time: Who Was Alexander’s Commanding Officer?

Comments are closed.